Bebek

Yenidoğan Bebek Nerede Yatırılır?

Yenidoğan Bebek Nerede Yatırılır? diye merak mı ediyorsunuz. Bu yazımızda Yenidoğan Bebek Nerede Yatırılır?; yanıtını bulabilirsiniz. Hastaneden eve geçiş dönemiyle birlikte artık ebeveynler bir yeni ev üyesi daha kazanır. Bu üye üzerine titreyen ebeveynler, özellikle tecrübesiz ise bir çok soru işareti ile karşı karşıya kalırlar. Örneğin; Yenidoğan Bebek Nerede Yatırılır? sorusu gibi. Bu soru ebeveynlerimizin kafasını karıştırmasın diye basit ve sade bir şekilde yanıtlamak istedik.

Yenidoğan Bebek Nerede Yatırılır?

Yenidoğan bebeğin yattığı oda annesi dışında başka büyüklerle sürekli paylaşılmayan, sık sık havalandırılan, kış aylarında 20 dereciyi aşmayan, yaz aylarında mümkün olduğunca bu düzeye yakın sıcaklıkta bir oda olmalıdır. Bebeğin yattığı oda da süs eşyası, çiçek ve çok az sayıda kitap gibi toz barındıran eşyalar olmamalıdır. Oda mümkünse güneş almalı, kapısı kapatılmalıdır.

Anne henüz tam anlamıyla kendini iyi hissetmiyorsa bebeği beslemek için yatağına almalı ancak gece ve gündüz bebekle aynı yatakta yatmamalıdır. Yenidoğan bebeğin iyi uyuyabilmesi için sessizliğe ve karanlık ortama ihtiyacı yoktur. Ancak daha sonra geceyi öğretmek için, gece uykularında odanın loş ve karanlık olması daha doğrudur. Bebekler yataklarına, karyolanın ayak ucuna yakın, yüzü açıkta kalacak şekilde üzeri örtülmüş ve sırtüstü olacak şekilde yatırılmalıdır. Yüzüstü yatış pozisyonu bebekler için pek tercih edilmez. Bebek emzirildikten sonra gazı çıkarılmadan yatırıldıysa veya beslendikten sonra kusma alışkanlığı varsa, yatağına yan yatırılmalıdır. Bu pozisyonda yüz üstüne dönmediği kontrol edilmelidir.

Herhangi bir pozisyonda kusan bebek telaş edilmeden ağzı temizlenmelidir. Bebeğin yastıkla yatması doğru değildir. Bebeğin çarşafının, battaniyesinin beyaz olması kusma esnasında çabuk fark edilmesi açısından önemlidir.

İlgili Makaleler

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu