Yazın Doğan Bebekler Daha Sağlıklı Oluyor

Yazın Doğan Bebekler Daha Sağlıklı Oluyor… Yazın doğan bebekler için daha dışa dönük, neşeli ve mutlu oldukları söylenir. Kış bebeklerinin de içlerine kapanık, sessiz ve gizemli… Ama yeni yapılan bir araştırmaya göre doğduğunuz mevsim, yetişkinliğinizdeki sağlığınıza etki ediyor. Yazın doğan bebekler için, hem bebeklik hem de yetişkin yıllarında genel olarak daha sağlıklı olduklarını gösteren bir araştırma yapıldı.
Yazın Doğan Bebekler Daha Sağlıklı Oluyor
İngiltere’de yaşayan yarım milyon kişi üzerinde yapılan bu çalışmaya göre Haziran, Temmuz ve Ağustos aylarında doğan bebekler, bebeklik dönemlerinde daha kilolu, yetişkinliklerinde de daha uzun boylu oluyorlar. Dahası, yazın doğan kız çocuklarının ergenlik dönemine daha geç girdiği fark edildi. Bu da, yetişkinliğinde daha sağlıklı bir yaşam süreceğinin göstergelerinden biri. Erken ergenlik, diyabet, kalp hastalıkları ve göğüs kanseri risklerinin artmasında bir etken olarak gösterilmektedir.
Çalışmayı yapan kişi olan Doktor John Perry, araştırmacıların neden doğum zamanlarını konu olarak seçtiklerini şöyle açıklıyor: “Doğduğunuz tarihin, sosyal statünüz, ebeveynlerinizin yaşı ya da sağlıklarıyla hiçbir bağlantısı yok. O yüzden, doğulan ayın takibini yapmak, doğumdan önce çevrenin etkilerini görebilmek adına yapılabilecek güçlü bir çalışmadır. Yazın Doğan Bebekler Daha Sağlıklı Oluyor Bizim sonuçlarımıza göre, doğduğumuz ay, hem gelişimimizde hem de sağlığımızda etki gösteriyor.” Sonuçların arkasındaki muhtemel açıklamalardan birini sorarsanız…
Yazın Doğan Bebekler Daha Sağlıklı Oluyor: Yazın doğum yapan annelerin güneş ve D vitaminine maruz kalma olasılıkları daha yüksek. “D vitaminine maruz kalmanın önemli olduğuna inanıyoruz. Bu bulgularımız sayesinde, hamilelik ya da bebeklik yıllarında maruz kalınan D vitamininin ergenliğin başlangıç yaşı ve sağlık üzerindeki etkilerini araştıracak başka çalışmalara öncülük edeceğini umuyoruz,” diyor.
Doktor Perry. Daha önceki araştırmalarda, kışın dünyaya gelen bireylerin yetişkin yıllarında, sağlık problemleri yaşama risklerinin daha fazla olduğu belirlenmişti. Bu riskler arasında gelişim yavaşlığı, akıl hastalıkları ve prematüre gibi riskler de yer alıyor.