Kaliteli Diyetin Altın Kuralları

Her bireyin vücut tipi ve ölçüleri farklıdır. Bu yüzden kendinizi daha sağlıklı ve iyi hissettiğiniz kiloyu belirleyerek diyete başlamalısınız. Eğer arzu ettiğiniz kiloya ulaşmak için çok fazla kilogram vermeniz gerekmektedir ise vermeniz gerekli olan kiloyu küçük miktarlara bölün.
İlk baştaki hedefinize ulaştıktan sonra ikinci böldüğünüz parçaya geçin. Sakın tüm kilogramları bir anda vermeye çalışmayın. Her daim moralinizi yüksek tutun ve unutmayın ilk ayda dahi başlangıçtaki kilonuzun %5’ini dahi verseniz bu çok iyi bir gelişmedir. Bilmeniz gerekli olan ve aklınızdan hiç çıkartmamanız gerekli olan bir gerçek vardır diyet olayında.
Bu gerçek ideal kilonuza ne kadar geç ulaşırsanız ideal kilonuzu korumanız o denli kolay olacağıdır. İdeal kilogramınıza eriştiğinizde bir müddet daha ideal kilonuzun oturması için bekleyin. Önemli olan diyet yapmak ve ideal kiloya ulaşmak değil, ideal kiloya ulaştığınızda bu ideal kilonuzda daima kalabilmenizdir.
Kaliteli Diyetin Altın Kuralları
Kaliteli Diyetin Altın Kuralları Sağlıklı bir bedene sahip olmak, nitelikli bir biçimde kilogram vermek, zayıflamak veya hayalinizdeki vücuda sahip olmak için pek çok diyet yöntemi bulunmakta. Fakat bu diyet türlerinden hangisinin sağlıklı ya da sizin bedeninize çok daha uygun olduğunu biliyor musunuz?
Ünlü Diyetisyen Müge Başer, nitelikli bir diyetin 10 püf noktasını değerlendirdi:
1- İyi olan bir diyet kilogram almaya sebebiyet gösteren sağlık sorunlarının çözümüne de genel manada yardımcı olmalıdır.
2- Yaptığınız diyet yaşam biçiminize uymalı ve geçirdiğiniz zaman içerisinde de yaşam tarzınız haline gelmelidir. Seyahat ediyorsanız gezi zamanlarınızda ya da eğer çalışıyorsanız iş yerinizde tavsiye edilen plana uygun olmalıdır.
3- Diyet, ağız tadınıza uygun olmalı, yeme ve içme alışkanlıklarınızla uyum göstermelidir.
4- Ekonomik durumunuza uygun gıdalardan oluşmalıdır.
5- Normal beslenme standartlarında olduğu gibi beslenmede denge, yemeklerde çeşitlilik ve nitelikli ürünlere sahip olma prensiplerine uyumlu olmalıdır.
6- Kesinlikle sizi aç bırakmamalı ve hipoglisemiye sokmamalıdır. Bunun dışında yorgun, halsiz ya da bitkin bir biçimde etki göstermemelidir.
7- Diyeti bıraktıktan sonraki dönemlerde de size yol gösterecek eğitimleri ve bilgileri içeren bir diyet olmalıdır.
8- Sadece fabrika ürünlerinden ibaret olmamalıdır. Sizin yaşınıza, kilonuza ya da mevcut sağlık durumunuz dikkate alınarak planlanmış olmalıdır.
9- Vücudunuza fazla kolesterol yüklememelidir. Vücudu doymuş yağ deposu haline getirmemeli ancak hem de da kabızlık, şişkinlik ya da gaz sorunları da oluşturmamalıdır.
10- Diyet devam ederken ya da tamamlandıktan sonra da sizi zinde tutabilmelidir.