Bebek

Akupunktur Zayıflatır Mı?

Akupunktur Zayıflatır Mı? sorusu kafanızda soru işareti olarak kalmasın. Akupunktur Zayıflatır Mı? yanıtını verdik. Akupunktur birçok sağlık sorununda kullanılan alternatif tedavi yöntemlerinden biridir. Kilo vermek için de kullanılır. Bu teknik akupunktur iğneleri ile uygulanır. Akupunktur Zayıflatır Mı? Belirli vücut alanlarına noktasal olarak uygulanır.

Akupunktur Zayıflatır Mı?

  • Akupunktur ile kilo vermek için doğru noktaların seçilmesi gerekir. Sindirim güçlükleri tedavi öncesi uygulama yapacak doktora bilgi verilmelidir. Akupunktur uzmanı endorfin salınımını artırmak ve metabolizmayı canlandırmak için belirlenen akupunktur noktalarına bazı elektro stimülasyonlar uygulanır. Akupunktur Zayıflatır Mı? Akupunktur iğneleri uygulama alanlarında yaklaşık 45 dakika kadar bekletilir.
  • Akupunktur uygulamasında amaç belirlenen noktaya hafif baskı uygulamak ve yemek yeme dürtüsünü azaltmaktır. Akupunktur Zayıflatır Mı? Uygulama noktalarına baskı uygulanması aynı zamanda hafif bir endorfin salınmasına neden olur. Bu da hastayı rahatlatır. Akupunktur kilo verme tedavisi ilk beş gün için her gün uygulanabilir. Daha sonra seans aralıkları açılır. Kilo verme süreci ise 2 ya da 3. haftada başlar.

 Akupunktur zayıflama ve akupunkturun zayıflamaya etkisi:

– Akupunktur tedavisinin ardından beslenme düzenine dikkat edilmelidir. Aksi halde bir süre sonra verilen kilolar geri alınabilir.

– Akupunktur ile birlikte bir diyetisyene de başvurulabilir. Düşük yoğunluklu karbonhidrat ve yağ oranı düşük proteinlerin tüketilmesi önerilir. Lifli besinler de mutlaka beslenme düzeninde olmalıdır.

– Kilo kaybına yardımcı olmak için stres seviyelerinin düşürülmesi gerekir. Bu nedenle nefes egzersizleri, tai chi, yoga, meditasyon ya da biofeedback gibi çeşitli stres azaltma yöntemleri önerilir. Her gün düzenli olarak tempolu yürüyüş yapılabilir. En az haftada üç gün yapılması önerilir. Aerobik egzersizleri de önerilen egzersizler arasındadır. Koşu bandı, merdiven tırmanma ya da aerobik dersleri ile bisiklet egzersizleri kilo verme sürecine yardımcı olur ve verilen kiloların geri alınmasını önler.

– Kilo verme sürecinde bitkisel çaylar da tüketilebilir. Özellikle rezene, anason ve papatya çayı gibi metabolizmayı ve sindirimi hızlandıran bitki çayları tercih edilebilir.

– Su tüketimi de artırılmalıdır. Her gün düzenli olarak 3 litre kadar su tüketilebilir. Su tüketimi metabolizmayı da hızlandırır. Yağ yakımını kolaylaştırır.

– Akupunktur iştahın kontrol altına alınmasını sağlar. Böylelikle kilo alınmasını ve yemek yeme ihtiyacını azaltır.

– Akupunktur açlığa bağlı olarak oluşan mide kazınma ve ekşime hissini azaltır. Ayrıca halsizlik ve yorgunluk hissinde azalttığı bilinmektedir. Metabolizmanın  hızlanmasını sağladığı için kalori yakımını da hızlandırır. Akupunktur enerji harcamadan kilo vermeyi vaat eder.

Akupunktur sonrası kilo alınır mı?

– Akupunktur tedavisi sonrası kilo alındığı bilgisi yanlış bir bilgidir. Eğer sağlıklı ve dengeli bir beslenme planına uyuluyorsa kilo alınmaz. Ancak yağlı gıdalar tüketilmesi her zaman olduğu gibi kilo alınmasına neden olabilir. Ayrıca kilo almamak için düzenli olarak egzersiz de yapılmalıdır.

– Akupunktur ile zayıflama tedavisi ile ayda 4 ila 6 kilo kadar verilebilir. Genellikle verilen kilo kişinin kilosunun %7’si kadardır.

Akupunktur kaç seans yapılır?

– Akupunktur tedavisinde seans sayısı kişiye bağlıdır. Kaç seans uygulama yapılacağı doktor tarafından belirlenecektir.

– Akupunktur tedavisinde şiddetli acı duyulmaz. Tüy alırken duyulan acıya benzer bir sızlama olabilir. İğne korkusu olan kişilere lazer akupunktur ya da iğnesiz akupunktur da uygulanabilir.

– Akupunktur tedavisi sonrasında kilonun korunması için belirli aralıklarla akupunktur yaptırılması gerekebilir.

– Bu tedaviye ek olarak uygun bir beslenme planı oluşturulmalıdır. Kişiye uygun beslenme planı için bir diyetisyene başvurulabilir.

– Akupunktur temiz ve hijyenik koşullarda yapılmalıdır. Ayrıca sağlık bakanlığı tarafından onay verilmiş ve akupunktur uygulama sertifikasına sahip doktorların açtığı muayenehanelerde uygulanmalıdır. Başarısız uygulamalar ciddi sağlık sorunlarına neden olabilir.

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu